Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Un total de 45 de noi ateliere naționale dedicate bunelor practici în educație vor fi organizate în toată țara, în perioada martie – mai 2022, în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.
Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” continuă, astfel, seria evenimentelor naționale „Atelierele CRED – Bune practici în educație”, organizate în colaborare cu fiecare Casă a Corpului Didactic(CCD) din România. În intervalul lunilor martie – mai, sunt programate 45 de workshop-uri.
Primele două evenimente, din noua serie de 45 de workshop-uri, se desfășoară astăzi, 25 martie, fiind organizate de Casa Corpului Didactic București și de Casa Corpului Didactic Vrancea.

Atelierul „10 lucruri pe care le poți face în clasa ta pentru a fi un profesor de nota 10” se desfășoară la Colegiul Național „Ion Creangă”, din sectorul 4 al Capitalei, iar workshop-ul „Valorificarea învățării în context nonformal în documentarea dobândirii competențelor din contextul formal” se desfășoară la Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu”, din Focșani. în cadrul proiectului POCU „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți”- CRED, Cod SMIS 2014+: 118327