Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Stimați profesioniști din Comunitatea CRED,

Bine v-am regăsit, la început de primăvară! Așa cum v-am obișnuit, lună de lună, continuăm seria evenimentelor online despre Resurse Educaționale Deschise cu un nou episod de dedicat nivelului gimnazial.

Vă invităm, așadar, miercuri, 2 martie, orele 17:00 – 18:00, la evenimentul online „Calitate în învățământul gimnazial prin Resurse Educaționale Deschise”, transmis LIVE pe pagina Facebook „Proiectul CRED” (click pentru acces) sau pe pagina dedicată evenimentului (click pentru acces), la o sesiune de prezentări interactive despre RED susținute de o parte dintre experții care au realizat resursele pentru nivelul gimnazial: doamnele profesoare Ana Tudorache, Mădălina Angelușiu și Marinela Mocanu și domnul profesor Gabriel Vrînceanu.

Nu uitați, dragi colegi din marea Comunitate CRED: fiecare dintre dumneavoastră poate consulta arhiva RED cu resurse dezvoltate și distribuite prin intermediul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED – click AICI pentru acces, având astfel posibilitatea de a le utiliza la clasă, de a vă inspira sau chiar de a dezvolta instrumente similare, diseminarea bunelor practici în educație fiind unul dintre obiectivele proiectului nostru. Întrucât dorim să avem o imagine cât mai clară asupra modului în care sunt utilizate și dorim să știm dacă și cum pot fi îmbunătățite aceste materiale, punem la dispoziția utilizatorilor un formular de feedback (click pentru acces).

Prin intermediul formularului, ne puteți furniza sugestii privind utilitatea RED realizate în cadrul CRED, modul în care elevii au răspuns la introducerea acestor materiale interactive în procesul de învățare, precum și informații utile despre îmbunătățirea resurselor sau date despre alte nevoi identificate în rândul elevilor, care pot fi susținute de resursele dezvoltate de experții proiectului.

Subiectul „Resurse Educaționale Deschise” este, poate mai mult ca oricând, de actualitate și este necesar ca toți reprezentanții sistemului de educație să contribuie atât la realizarea unor astfel de resurse, cât și la diseminarea lor.

De aceea, vă așteptăm, în număr cât mai mare, la acest nou eveniment online marca „Proiectul CRED”.

Mai mult decât atât, ne-am bucura să îi invitați și pe colegii din comunitățile dumneavoastră profesionale să răspundă „Prezent!” miercuri, 2 martie, la ora 17:00.

Vă așteptăm la o nouă reuniune a Comunității CRED, și nu numai, într-o experiență de împărtășire, cu bucurie, a bunelor practici educaționale.

Colegii din echipa CRED

Resurse educaționale în cadrul proiectului POCU „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți”- CRED, Cod SMIS 2014+: 118327