Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

 

 

Program eliberare adeverințe: Marți: 9-13 și Joi: 12-16 (mai multe)

 

IMPORTANT! - Echivalare credite profesionale transferabile (mai multe)

Echivalarea se face având în vedere prevederile OMEC 5967/06.11.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind sistemul de acumulare, recunoaștere și echivalare a creditelor profesionale transferabile 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Măsuri de organizare a activității în cadrul Casei Corpului Didactic a Municipiului București în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. 

Activitatea online a Școlii de vară – CCD București reflectată în mass-media

DIGI-TV și TVR au prezentat secvențe din Atelierul nr. 42, Experiența școlii online, organizat de către CCD București în cadrul Maratonului 50 ateliere online, realizat în perioada mai-iulie 2020, la care au participat peste 4500 cadre didactice. În cadrul atelierelor au fost prezentate platforme online, instrumente și aplicații digitale, metode colaborative, precum și strategii de elaborare a resurselor educaționale. (video DIGI-TV și TVR)

Directorul CCD București prezintă la Antena 3 importanța participării profesorilor la cursurile de formare online avizate de către Ministerul Educației și Cercetării special pentru perioada de vară, în contextul în care formarea online aduce plus valoare în activitatea didactică, competențele dobândite acum putând fi folosite atât în contextul școlii online, cât și în formatul clasic sau hibrid. CCD București a elaborat o strategie desfășurată pe trei direcții: realizarea unor ghiduri și tutoriale de accesare a platformelor online, care au fost trimise către unitățile de învățământ (aprilie-mai), ulterior fiind postate pe site-ul CCD, spre consultare publică; un Maraton de 50 ateliere online care acoperă atât suport metodologic și tehnic, cât și suport psihologic (mai-iulie) http://ccd-bucuresti.org/index.php/ro/proiecte/event-zone; un pachet de programe de formare http://ccd-bucuresti.org/index.php/ro/cursuri/inscriere-online/scoala-de-vara avizate de Ministerul Educației și Cercetării (iulie-septembrie). (video Antena 3)

Odată cu începerea anului școlar pe site se va găsi o zonă de resurse educaționale cu bune practici din cadrul activităților desfășurate la Școala de vară 2020.

 

Chestionar de impact al participării cadrelor didactice la programele de formare continuă de la Casa Corpului Didactic a Municipiului București

 

CURSURI ONLINE LA ȘCOALA DE VARĂ, CCD BUCUREȘTI, 2020

 
Maraton 50 ateliere online
 

Pornind de la realitatea că situația actuală ne-a afectat rutina profesională, că ne confruntăm cu provocări mai ușoare sau mai grele în activitatea didactică, lansăm un maraton de 50 de ateliere on-line cu teme diverse.


Vă invităm să ne punem întrebări, să căutăm răspunsuri, să împărtășim idei. Ne dorim să rămânem conectați prin crearea unei comunități de învățare a profesorilor, un spațiu în care să ne exprimăm reușitele dar și neîmplinirile, în care să găsim împreună resurse pentru calitate, reziliență, echilibru, compasiune și ajutor.


Am pregătit un program generic săptămânal, fiecare zi din săptămână va avea propria temă.

Informatii suplimentare: CCDB_Maraton_50_Ateliere_Online

Pentru inscrieri, accesati:  Calendar Ateliere Online CCD București 

 
Casa Corpului Didactic București va pune la dispoziție un set de ghiduri în utilizarea platformelor si a instrumentelor digitale utile in predarea cursurilor online, lista de resurse digitale se va actualiza pe parcurs. 
 

1. Ghid Google Classroom

2. Ghid Microsoft Teams

3. Ghid în utilizarea platformei EDMODO

4. Ghid în utilizarea platformei de comunicare ZOOM

5. Ghid în utilizarea instrumentelor digitale

6. Ghiduri și resurse pentru învățământ la distanță

 

Stimați profesori,
În această perioadă, la recomandarea MEC, profesorii încearcă să găsească soluții pentru învățarea la distanță. În acest sens, ne propunem, la nivelul CCD București, să centralizăm exemple de platforme și instrumente digitale utilizate în școala românească si să le punem la dispoziția tuturor celor interesați.
Vă rugăm să completați formularul, durează maximum 5 minute.

Formular Platforme si instrumente digitale      Centralizare Vizualizati

 

Echivalare credite profesionale transferabile programe speciale

Mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi, în acești ani de existență a noului site CCD București (iunie 2016 — prezent), prin cele peste 2 000 000 accesări pe care le-ați făcut ! Vă asigurăm că vom continua să vă oferim cât mai multe informații despre activitățile CCD București și suntem convinși că numai împreună vom putea reuși !

Raport privind Proiectul „Vizite de studiu în Europa pentru factorii de decizie din unitățile de învățământ gimnazial din sectorul 1 - EXPERIENȚE EUROPENE PENTRU DEZVOLTAREA PORTOFOLIULUI PROFESIONAL”, organizat de Casa Corpului Didactic București.

STUDIU PRIVIND MANAGEMENTUL INSTITUŢIONAL în baza aplicării chestionarului electronic asociat desfăşurării workshop-ului ”Proiectarea documentelor manageriale la nivelul unităților din învățământul preuniversitar – exemple de bune practici” . Perioada de desfășurare a studiului: februarie-martie 2018. Studiu realizat în parteneriat ISMB-CCD Bucureșt

Apariție editorială: Atelier Didactic în parteneriat cu Ascedo — "Studiu privind contextul internaţional al inovărilor curriculare asociate învăţământului secundar. Posibile direcţii de inovare a curriculumului românesc."

Colegii noștri în mass media. Interviu la TVR 1, emisiunea "Perfect imperfect", Gabriela Bărbulescu, profesor metodist CCD București. Puteți vizualiza și în format youtube accesând butonul youtube din player-ul video, precum și să transmiteți prietenilor pe rețelele de socializare ! Vizionare plăcută !

Prezentare a Casei Corpului Didactic a Municipiului București — octombrie 2017. Puteți vizualiza și în format youtube accesând butonul youtube din player-ul video, precum și să transmiteți prietenilor pe rețelele de socializare ! Vizionare plăcută !

Înregistrarea concertului Coralei "Nicolae Oancea" a Casei Corpului Didactic a Municipiului București la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" - București, 25 februarie 2018, dirijor - Petre Ștefănescu. Puteți vizualiza și în format youtube accesând butonul youtube din player-ul video, precum și să transmiteți prietenilor pe rețelele de socializare ! Vizionare plăcută !

În perioada 23 noiembrie - 02 decembrie 2017 vă invităm să fiți alături de Casa Corpului Didactic București la una dintre activitățile ce vor marca CENTENARULUI MARII UNIRI.

Accesați formularul ca să lăsați un mesaj dedicat Zilei Naționale a României.

 Evenimentul va fi onorat de prezența Alteței sale regale principele Radu, Casa Regală a României 

Programul evenimentului

Marcarea debutului Centenarului Marii Uniri — manifestarea cultural-ştiinţifică organizată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi Casa Corpului Didactic a Municipiului București formular online de înscriere


Resurse educaționalesite Ministerul Educației Naționale

Noi resurse educaționaleOpen Culture

Tot aici mai puteți găsi peste 1.100 de diverse cursuri online sau în jur de 2.000 de audio book-uri, eBook-uri și diverse alte tipuri de scrieri. De exemplu, cursurile cuprind o vastă arie de discipline, de la astronomie, IT și inginerie, până la istorie, biologie și științe politice.

 

Vă rugăm să completați formularul online de la adresa: https://goo.gl/forms/aQPdoBtO2L8ZtAxx2 în cadrul studiului ”Analiză de nevoi de formare în reţeaua unităţilor de învățământ din municipiul București”.

Directorii unităților de învățământ vor completa din punctul de vedere instituţional asupra nevoii de formare a personalului angajat la nivelul unității, iar personalul didactic și didactic auxiliar din unitate vor completa din punctul de vedere al propriilor nevoi de formare.

Eventuale sesizări și completări vor fi transmise pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Vă mulţumim pentru sprijinul acordat!

 

Înregistrarea concertului Coralei "Nicolae Oancea" a Casei Corpului Didactic a Municipiului București la Biserica Sf. Elefterie Nou, 10 apriliie 2017, dirijor - Petre Ștefănescu !

Puteți vizualiza și în format youtube accesând butonul youtube din player-ul video, precum și să transmiteți prietenilor pe rețelele de socializare ! Vizionare plăcută !

Casa Corpului Didactic a Municipiului București vă invită să oferiți cadrelor didactice câte ceva din experiența dumneavoastră în utilizarea resurselor educaționale din Internet. Pentru aceasta este suficient să ne transmiteți un email (folosind butonul Contact de pe pagina Acasă) care să conțină link-ul corespunzător resursei educaționale, precum și o succintă menționare a utilizării acesteia. Numele dumneavoastră va fi menționat, ca referent, în colecția de resurse educaționale pe care o promovăm pentru toți cei interesați să folosească astfel de resurse în învățământul preuniversitar din România.

Puteți găsi resurse educaționale, pentru fiecare disciplină, accesând meniul Link-uri > Resurse > Discipline.

Am inaugurat o nouă categorie de resurse video pe care o găsiți (după ce închideți această fereastră, desigur!) la meniul Link-uri > Resurse > Video > Filme.

Vă rugăm, de asemenea, să ne transmiteț șii un feedback folosind butonul Contact de pe pagina Acasă.

Vă mulțumim !