Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Ministerul Educației
Inspectoratul Școlar al Municipiului București
Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională

Performanțe

Legislație

Educația în actualitate

Toate CCD-urile din județele țării
Toate inspectoratele școlare din județele țării

Resurse

Video

Filme

Discipline

Prezi

Prezentări

Fotografii

Domenii informare / consultanță, dezvoltare în carieră, proiecte și parteneriate
Tribuna învățământului – Revistă națională de știință, educație și cultură
Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ
Wikipedia.org — Enciclopedia liberă la care poate contribui oricine, fără nici o posibilitate ca vreo persoană fizică sau juridică să-şi însuşească aceste materiale.
PROEDUS — Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București
UNESCO — Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură este o organizație înființată cu scopul de a promova colaborarea între naţiuni prin educaţie, ştiinţă, cultură, comunicare și informare
Shodor – organizație non-profit de cercetare și educație dedicată progresului științei și matematicii, în special prin utilizarea tehnologiilor de modelare și simulare. Pe acest site sunt resurse de instruire, software, lecții interactive, explorări și informații cu privire la atelierele de lucru pentru elevi, profesori și studenții de toate vârstele. Asigurați-vă că verificați Shodor Interactive, o mare colecție de activități interactive în matematică (geometrie, fractali, probabilități, algebră și statistică).
Udemy FREE Courses – sute de experți predau pe Udemy în fiecare lună, inclusiv cei mai vânduți autori potrivit New York Times, directori generali executivi, profesioniști din Ivy League și instructori celebri. Cursurile includ video-uri, prelegeri și instrumente pentru a ajuta profesorii să interacționeze cu studenții și să urmăreasca progresul lor. Există multe cursuri gratuite care te ajută să înveți afaceri, drept, programare, design, matematică, știință, fotografie, yoga și multe altele.
Lifehacker – Sfaturi și trucuri pentru îmbunătățirea tuturor domeniilor vieții tale.
TED – cursuri motivaționale și educaționale de la profesioniști de marcă din întreaga lume.
VideoLectures.NET – cursuri video uimitoare pe mai multe subiecte.

Resurse educaționale cadre didactice, elevi, părinți
Didactic.ro — Comunitatea online a cadrelor didactice
rms.unibuc.ro — Societatea de Științe Matematice din România
Mate.info.ro — Formule matematice, formule din algebră, geometrie, trigonometrie, lecții de matematică, informații utile pentru profesori, elevi și părinți
WebDex.ro – Dicționar online, având la baza DEX
DEXonline.ro — Definiţiile sunt oferite celor care doresc să le fructifice, fie în webaplicaţii, fie în aplicaţii desktop
Scribd.com - Scribd este cel mai cunoscut site de web social unde se pot publica, citi şi discuta documente şi lucrări originale. În fiecare lună, mai mult de 50 de milioane de persoane publică sau citesc documente de orice tip şi cu orice subiect. În plus, sute de mii de alte site-uri au legături spre documente de pe Scribd.
Maths & Science – Cursuri, teste și materiale care te ajută sa înveți matematică și știință.
Free Computer Books – Calculator gratuit, matematică, cărți tehnice și note de curs.
Open Culture – Compendii de resurse de învățare gratuite, inclusiv cursuri, manuale, clipuri si video / filme.
Khan Academy – Vezi sute de mini-texte pe teme ce variază de la istorie și medicină, la chimie și informatică.
Zooniverse – Ia parte la o enormă varietate de studii ale naturii, științei și culturii.
How Stuff Works? – Mai multe lecții științifice și explicații decât ați putea sorta într-un an întreg.
TUFTS Open CourseWare – Parte a unei noi mișcări educaționale inițiate de către MIT, care oferă acces gratuit la conținutul cursului pentru toată lumea on-line. Cursurile Tufts demonstrează puterea Universității în domeniul științelor vieții.
edX.org – Cursuri gratuite special concepute pentru studiile interactive prin intermediul web, furnizate de MIT, Harvard, Barkley, Georgetown, Universitatea din Boston, Universitatea din Washington, Institutul Karolinska, Universitatea de la Kyoto și multe altele.
iTunes U – Aplicație gratuită de la Apple, care oferă studenților acces mobil la mai multe cursuri. Acesta oferă mai multe cursuri video gratuite, cărți, prezentări și conferințe audio.
Drawspace – Sute de lecții de desen gratuite.
Scitable – O bibliotecă științifica și un instrument de învățare personal, care se concentrează în prezent pe genetică, studiul evoluției, variației și complexității bogate în organisme vii.
Open Learn – Îți ofera acces gratuit la materialele de curs Open Learn.
Academic Earth – Cursuri video gratuite de la oamenii de știință de top din întreaga lume.
BBC Languages – Poți studia o nouă limbă online.
unplugthetv – Selectează la întâmplare un film educativ și privește-l.
JustinGuitar – Sute de lecții de chitară, dar și unele ore de teoria muzicală de bază.
DuoLingo – Oferă lecții de gramatică și vocabular în șase limbi.
Open2study – Studii de înaltă calitate on-line, furnizate de principalele instituții din Australia și predate de cadre universitare și profesioniști de top din industrie. Tot ce trebuie este conexiune la internet și dorința de a studia.
OEDb – Alege din peste 10 000 de cursuri online.
Englezapentrucopii.ro - Site oferit copiilor care vor să înveţe, precum şi profesorilor şi părinţilor care vor să-i ajute. Aici ne jucăm... şi învăţăm, pentru că avem pagini cu lecţii, jocuri, karaoke, poezii, glume şi multe altele.
UDACITY – Îmbunătățește-ți educația și cariera prin proiectul bazat pe cursuri online, axat pe data science, computer și matematică.
MIT Open CourseWare –Acces gratuit la câteva cursuri MIT, care sunt la limita așteptărilor tale. 

test-page