Ne face plăcere să vă aducem la cunoștință prima ediție a „Școlii de vară de știință și tehnologie de la Măgurele” care va avea loc în perioada 27 august - 3 septembrie. Școala, organizată de institutele de fizică de pe platformă Măgurele și Universitatea din București, se adresează elevilor de liceu, dar și cadrelor didactice din învățământul gimnazial și liceal în încercarea de a crește prezența cercetătorilor în activitățile și dezbaterile despre Educația pentru Științe.

Pentru elevi, școala oferă acces la prelegeri, vizite pe platformă, precum și lucrul într-o echipă de elevi la o temă de inițiere în cercetare coordonat de un mentor. Pentru cadrele didactice (de matematică, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, tehnologii etc.), școala oferă o serie de ateliere interactive de specialitate și psiho-pedagogice, precum și dezbateri pe teme educaționale.

Dintre temele pentru elevi propuse în acest an amintim: dezvoltarea de ansamblu cu interfață IoT pentru facilități experimentale, observații ale efectelor medicamentelor asupra celulelor tumorale expuse la radiații ionizante; aplicații ale inteligenței artificiale în analiza datelor științifice; prepararea și caracterizarea structurilor nanometrice cu aplicabilitate în electronică și optoelectronică; astrofizică - galaxii și găuri negre; comportamentul sistemului teren-structură în timpul cutremurelor; sisteme de procesare cu plasmă pentru modificarea suprafețelor; cântărirea Pământului cu un Raspberry Pi etc. Lista finală va fi prezentată pe site și pe facebook în zilele următoare.

Școala urmează unei serii de activități similare cu participarea cercetătorilor de pe platformă și a celor din Universitatea din București, reunite sub egida „Comunitatea Educație pentru Știință” dintre care amintim: ateliere și conferințe pentru profesori, dezvoltarea de materiale didactice, lecții pentru elevi, cercuri de robotică, expoziții științifice etc. Ați primit acest mesaj datorită interesului arătat pentru activitățile „Comunității ... ”, dacă sunteți de acord, vom continua să vă ținem la curent cu evenimentele pe care le organizăm.

Vă rugăm să diseminați informațiile despre școală către potențialii beneficiari, elevii și cadrele didactice.

Detalii despre înscriere găsiți aici:

http://events.theory.nipne.ro/msciteh  

www.facebook.com/mscitech

Din partea organizatorilor,
Bogdan Popovici