Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Pentru încurajarea și stimularea învațământului non-formal din cadrul Săptamânii „Școala Altfel — Să știi mai multe, să fii mai bun”, desfășurat în perioada 15 - 19 mai 2017, în cadrul Parteneriatului Civic pentru Educație CIVITAS, PROEDUS organizează o serie de proiecte pentru elevii bucureșteni.

  • Bucureștiul prin Ochii Tăi” - turul Bucureștiului se adresează claselor V – VIII din București. Înscrierile se fac până în data de 08 mai 2017 pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În conținutul mesajului trebuie menționat numele complet al unității de învățământ, nume și număr de telefon profesor însoțitor și lista cu 50 de participanți (elevi si cadre didactice).
  • Paradisul Animalelor” - vizite la Grădina Zoologică ce se adresează preșcolarilor și claselor 0 – IV din București. Înscrierile se fac până în data de 08 mai 2017 pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În conținutul mesajului trebuie menționat numele complet al unității de învățământ, nume și număr de telefon profesor însoțitor și lista cu 50 de participanți (elevi si cadre didactice).
  • Pauza de Cultură” - vizionarea unor piese de teatru la Teatrul National București și/sau Teatrul de Comedie adresat elevilor claselor IX - XII din București. Înscrierile se fac până în data de 08 mai 2017 pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În care se vor menționa: nume și număr de telefon profesor însoțitor, unitatea de învățământ și lista cu elevii participanți.

Acest demers vine în sprijinul tuturor acelora care doresc sa participe activ la programul CIVITAS din Săptămâna „Școala Altfel- Să știi mai multe, să fii mai bun”.

Detaliile și regulamentul se găsesc pe www.proedus.ro la secțiunea „CIVITAS – Săptămâna Școala Altfel 2017”.