Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Anunț workshop #SuperDascăl

Anunț program Responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal

Prin prezenta vă informăm că, în perioada 01.04-05.04.2019, se fac înscrieri pentru programul de formare continuă „ÎNVĂȚAREA PRODUCTIVĂ-ÎNVĂȚAREA ÎN LUMEA REALĂ”, acreditat prin O.M.E.N. nr. 4586/09.08.2017, 45 de ore – 11 credite profesionale.
Programul de formare se adresează personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar
Calendarul cursului: 10,11,12, 16,17,18.04.2019 , ora 15.00 (16.00) locația formării CCD București, sau o filială CCD.
Taxa curs 180 lei.
Informații despre programul de formare: https://ccd-bucuresti.org/images/PDF/Cursuri/2018-2019/ACR_IP-ILR.pdf
Pentru înscrieri: Accesați formularul online de înscriere

Joi, 11 aprilie 2019, ora 9.00, va avea loc cercul metodic al bibliotecarilor școlari cu tema: ,,Inovații în bibliotecile școlare” la sediul Școlii Gimnaziale „Sfinţii Constantin şi Elena” (Aleea Lunca Cernei, nr. 3, Sector 6). Organizator: Ioana Gramaticu, bibliotecar

Vă invităm să participați la atelierele Educație prin film documentar, din cadrul proiectului cu același nume realizat împreună cu Asociația One World Romania, care va avea loc vineri, 29 martie 2019, în intervalul orar 11,00-13,00 la sediul Casei Corpului Didactic București.
Pornind de la filme documentare despre istoria recentă, pe subiecte sociale sau culturale legate de drepturile omului, atelierele pentru profesori prezintă modalitățile de integrare a filmului în orele de curs, conform curriculumului școlar. Acest mediu stimulează o implicare activă a elevilor, oferindu-le o viziune dinamică asupra realității care îi înconjoară.
Atelierele sunt susținute de specialiști în educație, însoțiți de invitați cu experiență în subiectul filmului care provin din societatea civilă sau din mediul academic și oferă o imagine completă asupra subiectelor tratate de film, facând referire atât la personajele și evenimentele infățișate cât și la perspectiva folosită de regizor.
Pentru înscrieri, accesați site-ul CCD Bucuresti, www.ccd-bucuresti.org
Formular de înscriere online: https://goo.gl/forms/0cppupMvcBI3KbQu2

Important: înscrierile se fac doar online!
Pentru informații suplimentare: Teodora Păun, profesor metodist CCD Bucuresti Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Prin prezenta vă informăm că, în perioada 18 – 22 martie 2019 se fac înscrieri pentru programul de formare continuă REALIZAREA REVISTELOR ȘCOLARE, avizat MEN cu nr. 37708/ 04.10.2018. Cursul se desfășoară în regim față-în-față și are 24 de ore.
Programul de formare se adresează cadrelor didactice și personalului didactic auxiliar.
Locație: Casa Corpului Didactic a Municipiului București
Calendarul cursului: 26, 28 martie; 2, 4, 9 aprilie 2019, Ora: 16.00
Taxă curs: 100 Lei (Se achită la prima întâlnire a cursului)

Informații despre programul de formare: http://www.ccd-bucuresti.org/images/PDF/Cursuri/Avizate/2018-019/2018_AVZ_REV_RUDEANU-HUIU.pdf

Pentru înscrieri: https://goo.gl/forms/N9ziVQ4xd2D5kSe22

Anunț program Responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal

Vă informăm că, în perioada 12 – 15 martie 2019, vă puteți înscrie la cursul Școala incluzivă, școală pentru toți, curs acreditat MEN (15 credite profesionale transferabile), desfășurat în format blended learning (30 ore face to face + 30 ore online), adresat personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.
Completați aici Formularul de înscriere online.

În atenția cadrelor didactice/ personalului didactic auxiliar

Casa Corpului Didactic a Municipiului București pregătește numărul de primăvară al revistei online Atelier Didactic. În perioada 11-25 martie așteptăm materialele dumneavoastră pe teme de educație, proiecte, diseminare de activități etc. la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .
Informații legate de regulile de tehnoredactare puteți găsi pe site-ul nostru, la rubrica Revista online. (www.ccd-bucuresti.org)

Joi, 28 martie 2019 - Cerc metodic al profesorilor documentariști din Centrele de Documentare și Informare (CDI)

Titlul activității: "BULLYING-ul în școli"

Interval orar 10.00 – 12.00
Locație: Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”

Coordonare metodică: Casa Corpului Didactic a Municipiului București
Persoană de contact: Anca Anghel, profesor documentarist
• Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Telefon: 0740.037.324