Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Vă informăm că, în perioada 20 – 28 februarie 2019, vă puteți înscrie la cursul FOLOSIREA UTILĂ, CREATIVĂ, SIGURĂ A INTERNETULUI (FUCSI), curs avizat MENCS, desfășurat în format față în față, adresat personalului didactic din învățământul preuniversitar (personal didactic de predare nivel: primar și gimnazial), precum și bibliotecari școlari, documentariști, informaticieni.
Această iniţiativă face parte din programul educaţional Ora de Net – www.oradenet.ro - şi este sprijinit de Ministerul Educației Naționale prin Protocolul de colaborare Nr. 9780 din 03.08.2017.

ÎNSCRIERE:
I. Cursul este gratuit
II. Completaţi online Formularul de înscriere la adresa: https://goo.gl/forms/zSbnaP0iwiH1LtzJ2
• După confirmarea înscrierii, veți primi detalii privind grupa din care faceți parte, perioada desfășurării cursului și datele de desfășurare a programului de formare.

Casa Corpului Didactic a Municipiului București, în colaborare cu Eurodidactica și Compania de Librării București vă invită la o întâlnire de suflet cu exploratoarea română Uca Marinescu, cunoscută ca sportiv de performanță, profesor, antrenor, iubitor al naturii, membră a Societății Române de Geografie și a Asociației Americane de Geografie și prima femeie din lume care a ajuns într-un singur an la cei doi Poli Geografici ai Pământului, la 61 de ani. Vineri, 22 februarie 2019, ora 14.30, la sediul Companiei de Librării București (Bulevardul Unirii Nr. 10, etaj 1, sector 5, București), doamna Uca Marinescu ne așteaptă spre a împărtăși cu noi impresiile de călătorie, aventurile și întâlnirile de neuitat cu oamenii deosebiți pe care i-a cunoscut în cea mai recentă călătorie a domniei sale: Explorează, cunoaște și bucură-te în Țara Fericirii. Buthan 2018.

Participarea tuturor elevilor va fi premiată cu hărți geografice din portofoliul Eurodidactica.

Vă rugăm să confirmați participarea dvs. până joi, 21 februarie, ora 20.00 pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. . Vă mulțumim!

In perioada 31 ianuarie- 04.februarie 2019 va puteti inscrie la cursul " METODE DE PREVENIRE A ABANDONULUI ȘCOLAR ȘI A PĂRĂSIRII TIMPURII A ȘCOLII DE CĂTRE ELEVII CARE PROVIN DIN GRUPURI DEZAVANTAJATE",desfasurat in regim blended-learning ,25 ore(15 face to face si 10 online),gratuit pentru un numar de 160 cadre didactice din invatamantul preuniversitar.
Grupele vor fi constituite in ordinea inscrierilor.
Completați aici Formularul de înscriere online.

Vă informăm că, în perioada 29 – 31 ianuarie 2019, vă puteți înscrie la cursul Școala incluzivă, școală pentru toți, curs acreditat MEN (15 credite profesionale transferabile), desfășurat în format blended learning (30 ore face to face + 30 ore online), adresat personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.
Completați aici Formularul de înscriere online.

Şcoala Gimnazială Nr.126 organizează Simpozionul NaţionalPrevenirea şi combaterea violenţei” în colaborare cu CCD Bucureşti, în data de 18.01.2019. Vă asteptăm cu drag!
Având în vedere că fenomenul violenţei cunoaşte în ultima vreme o amploare deosebită, sub toate aspectele ei, împreună, cadre didactice, elevi, părinţi şi poliţia de proximitate căutăm soluţii care să ducă la diminuarea fenomenului.
Mulţumim tuturor pentru colaborare.

Vă informăm că, în perioada 17 – 21 ianuarie 2019, vă puteți înscrie la cursul Școala incluzivă, școală pentru toți, curs acreditat MEN (15 credite profesionale transferabile), desfășurat în format blended learning (30 ore face to face + 30 ore online), adresat personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.
Completați aici Formularul de înscriere online.

Cerc metodic al profesorilor documentariști (CDI) Școala Centrală, sector 2 (Str. Icoanei 3-5), 31 ianuarie 2019

Nr. 10 - 22 decembrie 2018 Revista online „ATELIER DIDACTIC”  

Dacă doriți să "răsfoiți..." nr. 10 / 22 decembrie 2018 Revista online „ATELIER DIDACTIC” 

Colind de Valentin Moraru. Corala Nicolae Oancea a Casei Corpului Didactic a Municipiului București. Dirijor: Petre Ștefănescu.

Puțini sunt cei ce știu că fostul dirijor al coralei noastre, Valentin Moraru, nu a activat doar ca profesor – remarcabil metodist la nivelui Capitalei – , ca fondator și conducător, de-a lungul vremii, al unei întregi serii de formații corale. Dar el este și autorul unor frumoase piese vocale; între ele se află acest “Colind” pe care vi-l oferim la ceas de sărbătoare, împreună cu cele mai bune urări. La mulți ani!
Corala Nicolae Oancea a Casei Corpului Didactic a Municipiului București
dirijor Petre Ștefănescu

 

Rezultatul final al probei de selecție pentru ocuparea unor posturi de experți pentru regiunea BUCUREȘTI– ILFOV, în afara organigramei, în cadrul proiectului „CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” cod SMIS 2014+:118327