Misiunea Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

Casa Corpului Didactic a Municipiului București anunță demararea Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, ediția a VI-a, proiect inițiat și coordonat la nivel național de Casa Corpului Didactic Sibiu, care se derulează în perioada februarie – mai 2020. (mai multe)

Instituto Cervantes din București organizează, împreună cu Biroul de Învățământ al Ambasadei Spaniei la București, "Întâlnirea Profesorilor de Limbă Spaniolă București 2020". (mai multe)
Evenimentul care se bucură de colaborarea Ministerului Educației Naționale din România, a Casei Corpului Didactic din București și a Ambasadei Spaniei la București, se desfășoară în cadrul Memorandumului de Cooperare Culturală și Educativă româno-spaniolă în ceea ce privește activitatea de formare a profesorilor.
Obiectivul evenimentului este contribuția la formarea permanentă a profesorilor de limbă spaniolă, care își desfășoară activitatea în România și realizarea unui schimb de experiență între aceștia.

Rezultatele finale ale probei de evaluare a dosarelor la concursul de selecție a experților formare în regiunea B-IF, în cadrul proiectului POCU „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți”- CRED Cod SMIS 2014+: 11

Anunț — Importanța lecturii pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și relaționale ale elevilor — conferință municipală.

Înscrierile se fac online, până la data de 10 februarie 2020, accesând linkul https://docs.google.com/forms/d/1tb2t0KJ9NFDg-a3mME0T6Sj5G4b--y6a8N8aHLKrvnQ/edit 


Afișul conferinței 

Înscriere pentru programul de formare FORMATOR, Cod COR 242401 autorizat ANC

2020.01.28 WORKSHOP ”Parteneriate europene pentru dezvoltarea competentelor cheie ale elevilor” CROAŢIA / 04 – 09 aprilie 2020

Proiectul internațional de literatura si arte vizuale Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!

Anunț selecție grup țintă din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED” – cod SMIS 2014+:118327

Anunț privind revizuirea regulamentului Selecției naționale de bune practici în educație „Creatori de Educație” din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED” – cod SMIS 2014+:118327

Vă invităm să consultați regulamentul Selecției naționale de bune practici, în învățământul primar și gimnazial românesc, „Creatori de Educație”, și să ne transmiteți - până la data de 3 februarie 2020, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - propuneri/sugestii de îmbunătățire.

Scopul acestui demers este optimizarea regulamentului, noua formă a acestuia urmând să fundamenteze ediția de anul acesta a Selecției naționale de bune practici ”Creatori de Educație”.

După data de 3 februarie, propunerile primite vor fi evaluate si integrate într-o nouă formă a regulamentului, urmând ca documentul actualizat să fie supus consultării publice.

„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED” – cod SMIS 2014+:118327 este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar Ministerul Educației și Cercetării este beneficiarul proiectului.

Rezultatul probei de evaluare a dosarelor la concursul de selecție a experților formare în regiunea B-IF, în cadrul proiectului POCU „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAȚIE DESCHISĂ pentru toți”- CRED Cod SMIS 2014+: 11